Brace yourselves…

de georgeodae

…isteria vine. Cum care? Cea cu luna cadourilor. Sau mai bine zis, graba asta de a aduce sărbătorile mai repede. Deși este doar 18 noiembrie, mall-ul Sun Plaza vrea să vă reamintească. Ca în fiecare an, de altfel. De fapt, a început să fie beteală, globuri, luminițe în rafturile din supermarketuri, în câțiva copaci din oraș etc. Să vă reamintească să și cumpărați. Mult. Că doar la sfârșitul lui decembrie poți face cadouri celor dragi. Sau doar atunci mai întorci privirea și către cei care sunt mai nevoiași si vrei să le faci o bucurie mică.

Și abia începe nebunia. Prieteni, nervi tari să aveți. Postări pe facebook/twitter cu citate despre sărbătoare, despre cât de bine e să fim bunii unii cu alții în pragul sărbătorilor ș.a.m.d. Noroc că încă mai suntem câțiva care știu că febra sărbătorilor și a cadourilor nu începe la mijlocul lui noiembrie. Cine nu mă știe, ar putea să creadă despre mine că sunt un hater al Crăciunului, un fel de Grinch. Din fericire, nu sunt. Îmi place Crăciunul, îmi plac sărbătorile de orice fel. Ceea ce a început să îmi displacă, în ultima vreme, este că oamenii consideră sărbătorile de iarnă singura perioadă în care se pot întoarce cu bucurie spre cel de lângă el. Doar în perioada asta pot fi bucuroși pentru un simplu gest, un cadou,  o urare. Și asta e trist.

Ar trebui să fim buni unii cu alții în fiecare zi din an. Ar trebui să aducem un zâmbet pe chipul celor dragi ori de câte ori avem ocazia.

Reclame